If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не знам ,не съм ги проверявал тез вентилатори къде се намират точно, че нещо немога да загрея?
SandoOne как ще е нормално да ти загрява колата? Е задръстване какво задръстване в Хасково чака се по светофари ама чак пак да се кара 10 км на полусъединител няма .. Аз мисля,че 110 са много дори и с включен клима и топло време..
В софия от на сточна гара ми прегря хахха там кво е в пиковите часове много ама ако е прекъснат кабела на перката за 1 минута 110 и слизам оставам на без скрост аварийния сигнал псуват те и на пътя докато изтине с тая баба наста старата
sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.
И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
Ramstein - Benzin https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY
Аз съм със същите симптоми, с климатик в задръстване и много жега седи на 100 понякога 110, без клима си е нормално 90 и загрява пуска перката охлажда, иначе на клима перката върти много преди 90 някъде и на 70 я чувам понякога, но това е нормално, ще пробам с миене, ако не помогне и без това радиатора ми е доста зле като го гледам, може и да тече, ще го сменя
sigpic ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
0889 636 093
Колеги, не се занимавайте с глупости и си сменете термостатите. 90% съм сигурен, че не отварят напълно оттам и проблема. Блъскал съм си главата с тоя проблем миналото лято
sigpic 156Facelift 1.9JTD16V1591.9JTDm16V1662.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Летото ще го изтарбушим да не загрява зимата ще го сменяма че не мое да загрее
sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
Аз не мога нещо да разбера, моята кола ли е нещо "дефектна", ама точно в жегите при включване на климатика, температурата на водата ми пада и не позволява да качва над 90C. Като изключа климатика и съм на 100-105C.
Няма никаква лоигика при изправна перка да се увеличи температурата на водата при включен климатик, ами точно обратното - трябва да падне защото перката работи постоянно на 1-ва степен. Именно поради тази причина, препоръчвам на колегите, които наблюдават подобно явление с покачване на температурата при включен климатик на техните коли, да отидат на диагностика, за да се открие причината за тази аномалия.
Аз не мога нещо да разбера, моята кола ли е нещо "дефектна", ама точно в жегите при включване на климатика, температурата на водата ми пада и не позволява да качва над 90C. Като изключа климатика и съм на 100-105C.
Няма никаква лоигика при изправна перка да се увеличи температурата на водата при включен климатик, ами точно обратното - трябва да падне защото перката работи постоянно на 1-ва степен. .
И моята е така...не е дефектна а си е така.
...
както един колега писа, най-добре е да се изчисти "калта" между двата радиатора за да е пълен ефекта.
Колега haljscho е чертичката след 90(тази голямата черната) не е ли 110 бре? Ако не е значи е било 100 извинявам се.. иначе сега тотално се обърках 1 вика радиатора друг термостата?
Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank
ама точно в жегите при включване на климатика, температурата на водата ми пада и не позволява да качва над 90C. Като изключа климатика и съм на 100-105C.
Не е само твоята така,споко не е "дефектна".
Alfa Mito 1.4
156 2.0 155 ex
156 sw 2004 1.9 jtd 16v ex
Колега haljscho е чертичката след 90(тази голямата черната) не е ли 110 бре? Ако не е значи е било 100 извинявам се.. иначе сега тотално се обърках 1 вика радиатора друг термостата?
черта;
1-50гр.
2-80гр.
3-90гр.
4-100гр.
5-130гр.
Аиде сега замисли се, защо ти е да знаеш кога е 70гр. и кога е 110гр.????
След като в единия случай колата е студена, а в другия ПРЕГРЯЛА.
sigpic
Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
147 JTDm 140-Малката манекенка
GT- JTDm 150
черта;
1-50гр.
2-80гр.
3-90гр.
4-100гр.
5-130гр.
Аиде сега замисли се, защо ти е да знаеш кога е 70гр. и кога е 110гр.????
След като в единия случай колата е студена, а в другия ПРЕГРЯЛА.
Ми незнам колега просто логика.. 90 градуса черта и после 130 разликата е 40 градуса от 90 до 130 и се предполага,че чертата без цифра трябва да бъде 110 защото разделя от 90 до 130 на 2 части по 20, поне аз така мисля. Нека някой по - компетентен да кажи как е .
Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank
Ми незнам колега просто логика.. 90 градуса черта и после 130 разликата е 40 градуса от 90 до 130 и се предполага,че чертата без цифра трябва да бъде 110 защото разделя от 90 до 130 на 2 части по 20, поне аз така мисля. Нека някой по - компетентен да кажи как е .
Прибора на таблото има информационен характер, т.е. ориентировъчен. За по-голяма прецизност, можеш за измериш температурата с мултицет с термометър. Друг вариант за измерване е с компютърна диагностика. Всъщност, той е най-точен...
е аз според твойта таблица до 95 качвам най - лошите случай дано не ми се налага да качвам над 95
измийте ис добре радиаторите - за мотора и климатика
вчера го направих и има голяма полза
вече стрелката ми не минава средата, стои си винаги отдолу
при това, че перката рядко работи на втора степен
Айде първо да отговориш на 2 въпроса на които все още не си дал отговор!!!!
1. Намери ли си вентилатора-ите?
2. Работи ли вентилатора-ите?
sigpic
Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
147 JTDm 140-Малката манекенка
GT- JTDm 150
Comment